Så gör du:
Blanda vetemjöl, socker och vaniljkorn. Smula ner smöret i
blandningen och samla ihop degen med ägg. Knåda snabbt ihop den,
forma till en boll och tryck ut den platt. Packa in degen i
plastfolie och lägg den minst 30 min i kylskåpet.
Sätt på ugnen på 180 °C. Rulla ut smördegen till en fyrkant lika
stor som en bakplåt, klädd med bakplåtspapper, ca.24-30 cm
Förgrädda mördegsbotten 12-14 min i 180 °C tills den blivit
gyllenbrun och låt svalna i 10 min.
Koka ihop mandelflarn, smör, socker, mjölk och vaniljkorn i en
kastrull på låg värme tills smöret har smält och sockret är
upplöst, låt svalna av. Bred Hallonmarmelad på smördegen och
fördela den avsvalnade mandelblandningen däröver.
Grädda i ca. 25 min i 180°C, skär den snabbt i små snittar och
låt snittarna svalna av på ett galler.
Tips! Istället för mandel-hallonsnittar kan du med
kakao och hallonmarmelad baka jättegoda chokladsnittar. Hitta
receptet på www.dengamlefabrik.dk.