Ingredienser:
250 g socker
3 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2/3 burk DEN GAMLE FABRIK Skogsbärsmarmelad
125 g smör
200 g socker
½ dl mjölk
100 g kokosmjöl
En marmeladkaksdröm
Så gör du:
Vispa socker och ägg till en luftig äggnogg. Smält smöret i en
kastrull och tillsätt mjölk. Rör ner den varma blandningen i
äggnoggen och sikta därefter ner bakpulver och vaniljsocker i
smeten. Rör ihop smeten och häll den i en smord långpanna, Grädda
kakan 20 min. i 180°C varmluft. Smält smöret i en kastrull,
tillsätt socker och mjölk och koka upp. Rör sedan i
kokosmjölet.
Bred marmeladen på den färdiggräddade kakan och häll
kokosblandningen över så att den fördelas jämnt. Grädda kakan i
ytterligare 8-10 min i 210°C varmluft.
Svalna av i pannan innan servering.
Servera kakan till vardag och fest. Ta en sked
vaniljglass till, så blir drömmen ännu sötare.