Ingredienser:

250 g socker
3 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2/3 burk DEN GAMLE FABRIK Skogsbärsmarmelad
125 g smör
200 g socker
½ dl mjölk
100 g kokosmjöl

 

MailPrint
endrømafenkage

En marmeladkaksdröm

Så gör du:

Vispa socker och ägg till en luftig äggnogg. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Rör ner den varma blandningen i äggnoggen och sikta därefter ner bakpulver och vaniljsocker i smeten. Rör ihop smeten och häll den i en smord långpanna, Grädda kakan 20 min. i 180°C varmluft. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker och mjölk och koka upp. Rör sedan i kokosmjölet.

Bred marmeladen på den färdiggräddade kakan och häll kokosblandningen över så att den fördelas jämnt. Grädda kakan i ytterligare 8-10 min i 210°C varmluft.

Svalna av i pannan innan servering.

Servera kakan till vardag och fest. Ta en sked vaniljglass till, så blir drömmen ännu sötare.