Så gör du:
Rör ner jästen i varm mjölk och vispa i ägget. Smula ner
smöret i 150 g vetemjöl och tillsätt socker, salt och kardemumma.
Rör ner jästblandningen i smeten och rör om den ordentligt med en
sked. Tillsätt resten av vetemjölet lite i taget och knåda degen,
tills den är blank och smidig. Låt degen vila i 15 min.
Vispa samman ägg, socker, vetemjöl och vanilj. Låt mjölken
koka upp och häll ner den i äggmassan under konstant vispning. Häll
tillbaks det hela i kastrullen och koka upp grädden under
omrörning. Kavla ut degen ca. 30x40 cm och skär den i 12 fyrkanter
på ca. 10x10cm Lägg en rejäl sked vaniljkräm samt marmelad mitt på
varje fyrkant. Kläm ihop deghörnen in mot mitten och kläm ihop dem
ordentligt över fyllningen i mitten. Lägg bullarna med skarven
nedåt på en bakplåt med bakpapper. Pensla bullarna med ihopvispat
ägg och låt dem jäsa varmt i 30-45 min.
Grädda bullarna i ca. 15 min i 200°C.
Garnera de varma bullarna med din favoritglasyr och
spån.
Bara fantasin sätter gränser.
Frys eventuellt ned bullarna till senare, värm dem lite i ugnen
innan servering och garnering.