Förtrollande muffins med marmelad & icing - 12 st.
Så gör du:
Rör försiktigt ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa
i äggen ett i sänder. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i smeten,
tillsätt mjölk och rör snabbt ihop degen. Fördela smeten i smorda
muffinsformar och placera en sked sylt på toppen av varje. Grädda
dem ca. 20 min i 200°C. Känn sedan efter med en gaffel eller sticka
om kakorna är gräddade. Så länge det fastnar deg på gaffeln, är
kakan inte färdiggräddad. Låt dem svalna av på ett ugnsgaller.
Icing
Smula ner smöret i florsockret och tillsätt marmelad.
Vispa det först på låg hastighet och därefter på högsta hastighet
tills det är lätt och luftigt. Dekorera kakorna med glasyr.
Tips!
Grädda eventuellt dina muffins i pappersformar med mönster. Lägg
dem i en fin ask och ge bort dem som present när du är
bortbjuden.