Ingredienser:

5 dl standardmjölk
3 ägg
100 g socker
2 msk majsstärkelse
rivet citronskal från ½ citron
2 msk konc. fläderblomssaft
9-12 Lady Finger
1 burk  DEN GAMLE FABRIK Boysenbärsmarmelad
3 dl vispgrädde
¾ dl konc. fläderblomssaft

 

MailPrint
trifli

Trifli tryllerier - 6-8 pers

Så gör du:

Värm upp mjölken till kokpunkten i en kastrull. Vispa ihop socker, majsstärkelse, och citronskal i en skål. Vispa i den varma mjölken lite i taget och häll tillbaks krämen i kastrullen. Värm upp krämen försiktigt  under konstant omrörning till precis under kokpunkten, tills krämen tjocknat. Tag bort kastrullen från plattan, vispa i fläderblomssaften och låt krämen svalna av ett tag.

Fördela hälften av krämen i 6-8 glas. Lägg i 1½ Lady Finger i varje och fördela marmeladen ovanpå. Häll därefter över resten av krämen och sätt in glasen i kylskåpet i minst 30 min. Vispa grädden, tillsätt fläderblomssaft och vispa vidare till ett lätt och luftigt skum.

Fördela vispgrädden i glasen och servera.

Slå eventuellt in glasen i silkespapper med en rosett och desserten blir en äventyrlig överraskning.