Ingredienser:

400 g malen nötfärs
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor - finhackade
5 blad salvia - finhackade
2 msk. DEN GAMLE FABRIK Gelé av Röda vinbär
1/2 msk citronskal
2  konserverade skalade tomater

MailPrint

Italienska köttbullar med gelé av Röda vinbär

Så gör du:

Rör ihop malen nötfärs och lite havssalt tillsammans och låt köttet dra en halvtimme. Rör i lök, vitlök, salvia, röd vinbärsgelé och finhackat citronskal. Rör ihop ordentligt och forma små köttbullar med en liten sked. Stek igenom ordentligt i olivolja  på varm platta. När alla köttbullarna är stekta läggs dem tillbaks i pannan. Häll flådda tomater över och låt puttra i i 5 minuter. Krydda med havssalt, röd vinbärsgelé och nymalen svartpeppar. Servera med nykokt pasta.