Förtrollande muffins med marmelad & icing

Portioner 12 st

Ingredienser
  

Muffins

  • 125 g smör
  • 125 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg storlek m/l
  • 175 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 12 tsk DEN GAMLE FABRIK Jordgubbsmarmelad

Marmelad-icing

  • 250 g florsocker
  • 75 g smör
  • 125 g DEN GAMLE FABRIK Cremet Jordgubbs eller Boysenbärsmarmelad

Gör så här
 

Så gör du:

  • Rör försiktigt ihop smör, socker och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i sänder. Sikta ner vetemjöl och bakpulver i smeten, tillsätt mjölk och rör snabbt ihop degen. Fördela smeten i smorda muffinsformar och placera en sked sylt på toppen av varje. Grädda dem ca. 20 min i 200°C. Känn sedan efter med en gaffel eller sticka om kakorna är gräddade. Så länge det fastnar deg på gaffeln, är kakan inte färdiggräddad. Låt dem svalna av på ett ugnsgaller.

Icing

  • Smula ner smöret i florsockret och tillsätt marmelad. Vispa det först på låg hastighet och därefter på högsta hastighet tills det är lätt och luftigt. Dekorera kakorna med glasyr.

Tips!

  • Grädda eventuellt dina muffins i pappersformar med mönster. Lägg dem i en fin ask och ge bort dem som present när du är bortbjuden.

Fler recept